2021 i Aarhus Journalistforening

Formandens beretning 2021

Dirigent Tage Clausen styrer generalforsamlingen på Sct. Oluf Restaurant.

Ordinær generalforsamling i Aarhus Journalistforening

12. september 2021 på Sct. Oluf Restaurant, Mejlgade 33, Aarhus 

Kære medlemmer, kære generalforsamling! 

Jeg modtog en mail:

Det bliver nok ikke verdens længste formandsberetning grundet Covid, så måske vil du også fremlægge regnskabet Michael?

Det er det heller ikke så meget at sige til. 

Kærlig hilsen Susanne 

Vores kasserer er desværre forhindret i at nå frem i år, men Susanne Aaen fik rammet året ind med ganske få ord.

Der har været stille.

Vi så ellers ind i lyset, da vi i juni 2020 også sad samlet til generalforsamling her på Sct. Oluf efter en hård nedlukning den 11. marts.

Vi kunne igen samles, men straks ind i efteråret lukkede det hele igen, mundbindende kom for alvor på her, der og allevegne, og vores traditionelle julefrokost i december måtte opgives.

I begyndelsen af december kom så meddelelsen om, at Axel Schütt var død, kort tid efter han havde forladt sit faste job. Han havde været med i bestyrelsen her og var suppleant ved sin død. Hans plads har ikke været besat siden, men skal nyvælges i dag.

Ære være Axels minde!

Bestyrelsen trådte sammen på et virtuelt møde lige inden jul. Førstesuppleant Jens Rossen stod for en større logistisk udfordring, da han kørte rundt til bestyrelsens adresser og afleverede det take away, vi havde bestilt. Og så blev der hilst med små glas gennem webkameraerne.

På mødet aftalte vi næste generalforsamling til 13. juni, men den blev - som I er bekendt med - udsat til i dag, 12. september 2021.

Der blev på GF 2020 foreslået, at vores hjemmeside blev ført up to date. Det skulle have været udført i efteråret 2020, men manglende mulighed for at mødes fysisk i bestyrelsen har udsat projektet.

Vi opfordrede medlemmerne i 2020 til at komme med forslag og idéer til nye udflugtsmål eller andet. Et forslag gik på, at vi skulle have kontaktoplysninger på foreningen på forsiden af hjemmesiden aarhus-journalistforening.dk – det er sket.    

Lysten til at arrangere og mødes på en udflugt steg betydeligt i forårets løb. Derfor chartrede vi M/S Tunø en mandag aften. Den bragte os rundt i og udenfor Aarhus Havn. Var du ikke med, kan du se turen på en video. Findes på hjemmesiden.

Den 23. august lykkedes det så at gæste Mediebyen og Jyllands-Posten på havnen - med halvandet års forsinkelse. Ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe tog imod og gav os en rundvisning i det topmoderne bladhus.

Fra JPs tagterrasse kunne vi skue ind i fremtiden.

Det, derovre, er et Gin Distillery. Skulle Aarhus Journalistforening ikke arrangere et besøg dér,” viskede en af deltagerne formanden i øret.

Vi slap de sidste covid-restriktioner i fredags, så jo, hvorfor ikke. Bestyrelsen vil snarest barsle med flere udflugter. Vi trænger, som murermester Jessens kone sagde i Matador. 

Velkommen til alle og især de nye medlemmer, som har vist os interesse. Vi skal forsøge at leve op til det.

Michael Wulff Hansen, formand, 12. september 2021.