2017 i Aarhus Journalistforening

Generalforsamling på Restaurant Terrassen, Tivoli Friheden, søndag 18. juni 2017 kl 12.

Det er sket i 2017

08. februar: Sprogforsker Ole Lauridsen, DRs Sproghjørnet (med kreds 4)

23. februar: Journalisten Martin Kjær Jensen, 'Moskeerne bag Sløret' (med kreds 4)

23. marts: Chefredaktørerne Mylenberg og Nybroe, moderator samfundsforsker Johannes Andersen, FO-salen, Vestre Alle (med kreds 4)

06. april: Letbanens hovedkvarter (udsat)

18. maj: Besøg i Aarhus Letbanes hovedkvarter (med kreds 4)

18. juni: Generalforsamling, Tivoli Friheden

Formandens beretning 2017 

Kære medlemmer - kære generalforsamling

Vi er igennem det første år med en næsten ny bestyrelse i Aarhus Journalistforening. Et år med noget, der lykkedes – og noget, der ikke lykkedes.

Jazzteltet i skyggen af Sct Pauls Kirke var i september igen mødestedet for den første Risørts. Ovenikøbet med et af vore medlemmer – Lars Borup – som velspillende bassist på scenen.

oktober – tog vi på fælles udflugt med Kreds 4 til Statens Avissamling i Skejby, hvor vi støvede gennem meget interessante aviser fra fordums tid.

November bød på et møde i Byretten for en del af os. Det foregik dog helt stille og roligt, da byretspræsident Bodil Ruberg gav os en indsigtsfuld rundvisning i det nyrenoverede domhus på Vestre Alle. Vi var ’backstage’  og så blandt andet dommernes kontorer – et sted, der absolut ikke normalt er offentligt tilgængelig.

Fjorten dage senere mødte vi General Ejbøl og vores kollega Kirsten Jacobsen til en seance i Aarhussalen i Ryesgade, inden 2016 blev rundet af med julefrokost på Fiskerihavnens Restauration, som Varmestuen også kaldes.

I februar 2017 blev vi sprogligt korrekset, da sprogforsker Ole Lauridsen tog os en tur gennem alfabetet i Kreds 4’s lokaler.

I samme måned kom journalist Martin Kjær Jensen forbi samme sted og fortalte om tilblivelsen af tv-dokumentaren Moskeerne bag Sløret.

Fremtidens verden for os journalister blev i marts diskuteret med chefredaktørerne Troels Mylenberg og Jacob Nybroe fra Jydsk-Fynske Medier og Morgenavisen Jyllandsposten. Det velbesøgte møde foregik i FO-salen, Vestre Alle og havde en ekstern arrangør.

Letbanens remiser og de to typer letbanetog blev i maj vist frem af vores gamle kollega fra Stiften – nu kommunikationschef på Aarhus Letbane – Jens Velling. En meget interessant rundvisning, som I kan se i en lille videoreportage på vores hjemmeside.

Og så er vi her i Tivoli Friheden – men allerede på tirsdag mødes en del af os igen, når vi kigger bag kulisserne på Røde Orm. Et arrangement som for lang tid blev foreslået af Maja – men nu blev Det Kgl Teater jo ikke bygget på en dag, så det har været en lang, snørklet vej at hive billetterne i hus for gruppen her.

 ---

Netop Majas henvendelse giver mig anledning til at opfordre I andre til også at komme med forslag. Den nuværende bestyrelse er for de fleste af os stadig aktive i arbejdslivet. Derfor vil gode ideer – evt med kontaktpersoner på mulige besøgssteder – blive taget imod med kyshånd. Besøg på den nye skole på Ingerslev Boulevard og politiets 112-alarmcentral i Aarhus er ved at tage form på tegnebordet allerede nu.

Vi skal tænke nyt – Aarhus Journalistforenings medlemstal er i år faldet med hele otte. Det gør ondt, når vi ikke var mere end godt 90 medlemmer sidste år. Hvordan vi skal bevare foreningen, hvordan vi skal øge medlemstallet og evt trække nye kræfter ind er et stort spørgsmål, vi ofte diskuterer i bestyrelsen. Har I forslag, så kom gerne med dem i skriftlig form.

Skal jeg låne et citat fra en amerikansk præsident  - dengang der var ordentlige af slagsen – så lad mig slutte med: Tænk ikke over, hvad din forening kan gøre for dig, men tænk over, hvad du kan gøre for din forening.

God generalforsamling og god frokost. 

Michael Wulff, 18. juni 2017

--------------------------

Efteråret 2017:

 

Torsdag 31. august kl 16-17: 
Risørts i Jazz- og Folkteltet ved Sct. Pauls Kirke - Aarhus Festuge

 

 

 

 

 

 

Nyeste kommentarer

12.08 | 12:55

Det gad jeg godt at have de der mærke i Falck mærke

07.01 | 11:39

Har nogle gamle billeder af jer "kliken", taget af min mor, på Kingosv...

07.01 | 11:37

Kære Carsten Løvshall. Andre bandmedlemmer Per & Kent Bruun, e...

07.01 | 11:34

Kære Carsten Løvchall. Jeg går ud fra, at du voksede op på Porshøj i Her...