2020 i Aarhus Journalistforening

Formandens beretning 2020

Kasserer Susanne Aaen forklarer regnskabet.

Ordinær generalforsamling i Aarhus Journalistforening

14. juni 2020 på restaurant Sct. Oluf, Mejlgade 33, Aarhus.

Kære medlemmer – kære generalforsamling! 

Det er en meget speciel sæson i foreningen at gøre status over – der er før og efter marts 2020.

Når jeg kigger tilbage i kalenderen, kan jeg se arrangementer, hvor vi sad tæt, skulder ved skulder og måtte sige nej til flere.

Og pludselig, mens det gik allerbedst, måtte vi ud med aflysninger og ’bliv hjemme’.

At vi nu igen kan samles, efter tre hårde måneder, hvor folk har mistet arbejde, andre har været isoleret og det sociale liv langtidsparkeret, er det en stor glæde, at vi kan samles med anstand - og afstand, godt nok.

Efter sidste års generalforsamling blev der udskrevet en ekstraordinær generalforsamling 04. juli 2019. Årsagen var den endelige vedtagelse af vedtægtsændringer som den ordinære generalforsamling havde vedtaget.

Den ekstraordinære blev afholdt hos mig privat, hvor jeg på terrassen bød velkommen – til mig – og konstaterede, at den ekstraordinære var indkaldt rettidigt.

Herefter gik jeg hurtigt over til den endelige afstemning og vedtog vedtægtsændringerne enstemmigt. De kan læses på vores hjemmeside.

Her fik jeg fornemmelsen af at være i isolation, flere måneder før, det blev alvor for mange.

Vi lagde igen vejen forbi Jazz-teltet ved Skt. Pauls Kirke, torsdag i festugen. Og igen var det til at overse deltagerne til Risørts, vi kunne nøjes med at investere i 10 øl-billetter – så var der også til vores gode medlem Borup bag bassen i musikken.

I oktober mødte vi fotografen Joachim Ladefoged på en idé fra Maja Nielsen til et par rigtig hyggelige timer, hvor vi hørte mange historier fra Joachims rejser ud i verden. Vi arrangerede aftenen sammen med Kreds 4 – og havde udsolgt. En tak til Frede Godsk i vores bestyrelse for at have fået Joachim med denne aften.

Julefrokost i december blev igen indtaget i de rustikke omgivelser på Fiskerihavnen, hvor den nye vært sørgede for, at alle blev mætte.

I januar var der virkelig stor interesse for at se Radio4s nye studier over Stiften midt i Aarhus. Her blev der også udsolgt, men så snart forholdende tillader det, vil vi - igen sammen med Kreds 4 – tage på en ny tur ind til radiofolket.

Og så stod vi foran den helt spændende udflugt 13. marts.

Blot få dage efter JP var flyttet fra Viby til Mediebyen på havnen, stod chefredaktør Jacob Nybroe klar til at vise os rundt. Men ak.

Selv med et fornemt fodarbejde af, ja, ham igen, Frede Godsk, kom Mette Frederiksen på skærmen og lukkede det hele ned. Faktisk så effektivt, at det i dag er første gang, vi mødes i en større flok. Og hvor er det rart at se jer.

Velkommen til alle!

Michael Wulff Hansen, formand