2018 i Aarhus Journalistforening

Formandens beretning på generalforsamlingen 2018

Formandens beretning ved generalforsamling i Aarhus Journalistforening,

17. juni 2018 på restaurant Sct. Oluf, Mejlgade, Aarhus.

Kære medlemmer, kære generalforsamling. 

Fornylig mødte jeg en anden formand. Han er i spidsen for et vandværk lige uden for Aarhus, og  han nævnte stolt, at værkets generalforsamling havde tiltrukket 115 mennesker ud af de 1.100 husstande i byen.

Senere fik jeg fra anden hånd at vide, at der blev budt på sild og snaps.

I dag er vi procentvis mange flere samlet til generalforsamling her i Aarhus Journalistforening, hvor vi også byder på mad og lidt at drikke. Det glæder mig og bestyrelsen efter en sæson, der godt kunne have haft mere aktivitet. Vi løb dog ind i flere problemer allerede i efteråret. Dem tager vi om lidt. Først de gode minder:

Knap var generalforsamlingen 2017 overstået, før flere af os mødtes igen 20. juni ved Moesgaard Museum, hvor Det Kgl. Teater lukkede os ind backstage til forestillingen Røde Orm. Dog uden at vi så nogle skuespillere klæde om. Vi så vist slet ingen - udover os selv – men vi fik en fin rundvisning.

Da sommeren gik på hæld, var det tid til festuge og en øl i Jazzteltet ved Sct. Pauls Kirke. 31.  august dukkede flere – ikke så mange som tidligere – op og nød hinandens selskab.

I oktober fik vi set Aarhus’ nye turistattraktion – og GYS - ’Salling ROOFTOP’ -  hvor Sallings stormagasinchef Lars Højgaard Rasmussen fortalte om tankerne bag udsigtsplatformen og fremtidsønskerne for samme.

En efterårsdag i begyndelsen af november rykkede vi på plejecenter – helt tilfældigt – i Carl Blochs Gade, hvor vi fik et fint foredrag af Ken Richter, som tog os med backstage i ord og billeder fra dengang han var chauffør for Simon Spies.

Den stod på magtmisbrug, vennetjenester og uærligt trav, da Stiftens Morten Svith i december fortalte om det store arbejde, der udløste en del uro i Aarhus Kommunes Teknik og Miljø og samtidig indbragte Morten en Cavling-nominering. Kreds 4 lagde lokale til og var medarrangør.

Få dage senere – 17. december – mødtes vi til den traditionelle julefrokost på Fiskerihavnens Varmestue.

En hård vinter lagde en dæmper på lysten til udflugter, men en sommervarm april-aften tog historiker Klaus Bertelsen os på en interessant tur gennem Nordre Kirkegård, hvor flere af byens spidser er stedt til hvile. – I øvrigt en udflugt, der udløste lidt undren hos et par af medlemmerne. ’En kirkegård til vores skrantende forening’ lød det blandt andet – fra nogen som ikke var med på turen.

I maj åbnede DR Vejret døren til deres nye tv-studie i Dokk1, hvor vi fik baggrunden for det at skabe et af de mest sete programmer herhjemme.

Senest har vi så 29. maj - igen i samarbejde med kreds 4 - været en tur i Gellerup, som blev set indefra. Meldinger fra deltagerne i den tur fortæller, at det var meget interessant og oplysende.

Juni skulle gerne slutte af med endnu en udflugt. Denne gang ud til nybyggerkvarteret Aarhus Ø i selskab med byens nye stadsarkitekt. I skrivende stund er den tur under forberedelse. De sidste aftaler skal falde på plads.

Og så lige dette, som ikke blev til noget:

Politigården smækkede døren i, selvom de tidligere har haft gæster.

En tur ned under klosterkirken midt i Aarhus gik også i vasken, da menighedsrådet ikke ville bruge tid og ressourcer på os – selvom vi stillede med egen guide.

Og endelig strandede et forslag fra et af vores medlemmer om at besøge den helt nye Frederiksbjerg Skole på Ingerslevs Boulevard. Her ville man gerne se os - hvis vi lagde et par tusinde kroner for et hold på max 25 personer. Det ville vi ikke.

De tre udflugter havde fyldt nogle huller i kalenderen. Når vi i bestyrelsen arrangerer, så er vi ofte nødt til at håbe på samarbejde i første hug. Flere af os er stadig tilmeldt arbejdsmarkedet på fuld tid plus, så jeg vil gerne igen – som sidste år – opfordre til, at I kommer med forslag og måske er klar til at følge op, når noget strander. 

Og som I vil se om lidt, når regnskabet gennemgås, er en af udfordringerne for vores godt 100 år gamle forening, at flere og flere bliver pensionister, mens nye medlemmer ikke kommer til. Derfor vil vi fremadrettet lade jer invitere potentielle medlemmer med som gæster til vores arrangementer.

Vi skal gerne have fat i yngre personer, som har interesse i at føre denne forening videre. Ellers kan vi alle se slutningen derude.

Med ønsket om en god generalforsamling og en kommende sæson.

Michael Wulff Hansen, formand

Nyeste kommentarer

12.08 | 12:55

Det gad jeg godt at have de der mærke i Falck mærke

07.01 | 11:39

Har nogle gamle billeder af jer "kliken", taget af min mor, på Kingosv...

07.01 | 11:37

Kære Carsten Løvshall. Andre bandmedlemmer Per & Kent Bruun, e...

07.01 | 11:34

Kære Carsten Løvchall. Jeg går ud fra, at du voksede op på Porshøj i Her...