2019 i Aarhus Journalistforening

 

Formandens beretning, generalforsamlingen Aarhus Journalistforening

16. juni 2019 på restaurant Sct. Oluf, Mejlgade, Aarhus.

 

Kære medlemmer, kære generalforsamling!

Da jeg en lille uge efter indkaldelsen til denne generalforsamling kiggede i mailboksen, var der indløbet 10 tilmeldinger. Jeg kiggede på mit eget spisebord og tænkte, at så kunne vi – efter lidt oprydning – sagtens sidde der.

Men som sidste år kom der flere til, så vi i dag er nogen og tyve medlemmer her i dette hyggelige lokale hos Sct. Oluf midt i Aarhus.

Vi indledte sæsonen 18/19 helt traditionelt i september med Risørts til en ligeså traditionel omgang jazz i teltet ved Skt Pauls Kirke.

Der er ingen tilmelding til dette arrangement, men den gode øl, som vi byder på, tiltrækker normalt en del. Men ikke i år. Der var mennesker nok i teltet, men langt færre medlemmer af Århus Journalistforening, end vi plejer at være.

Ti dage senere i september mødtes en større flok – hvis vi skal stramme den lidt journalistisk – til en meget spændende rundtur på Aarhus Ø, arrangeret af Axel Schütt.

 En veloplagt stadsarkitekt – Stephen Willacy – tog imod i Sallings rivejern ved havnebadet og gav os en fremragende indføring i den nye bydel, der fortsat skyder op dag for dag.

Vi blev kloge på, hvordan de fire øer er bundet sammen, fik et indblik i, hvordan der skal blive en skov mellem alle husene – hvis træerne kan vokse ovenpå de underjordiske p-kældre.

En tak skal lyde til Thomas Rasmussen, der bor på ø i dag. Han lukkede os ind i ejendommen, så vi kunne se havnen fra den smukkeste side.

I november inviterede Solveig Schmidt os ind på DMJX – journalisthøjskolen på Olof Palmes Allé. Her kunne vi sige et vemodigt farvel til de bygninger og lokaler, hvor de fleste af os har været igennem semestrene.

Skolen flytter længere ned i byen, hvilket prorektor Lars Poulsen gav en god orientering om i Frøberts Auditorium.

December bød selvfølgelig på årets julefrokost hos Linda og Inge i Havnens Varmestue. Den var velbesøgt, og bestyrelsen fik efterfølgende ros for den rigtig gode stemning, vi oplevede den eftermiddag.

Vi kunne i øvrigt fejre Max Bendixen, som holdt sin julefrokost nummer 60!

Det nye år blev i januar indledt med et besøg på TV2 ØSTJYLLAND.

Direktør Inga Vind stillede op til en dialog om fremtidens medielandskab. Mødedeltagerne fik et indblik i, hvordan de unge journalister i den grad udfylder pladserne på de sociale medieplatforme. Og de puster os andre, der stadig måtte være på arbejdsmarkedet, i nakken …

Herfra blev der stille i foreningen. En tænkt udflugt med Letbane-direktør Michael Borre var ikke så let at arrangere oveni åbningen af Grenåbanen osv. Men udflugten er ikke aflyst, blot udsat.

Så det blev et stille forår. Lidt for stille for formanden, der dog ikke selv havde mulighed for at stable noget på benene. Vi har i bestyrelsen fortsat brug for medlemmernes aktive deltagelse, især i forberedelsen af udflugter.

Jeg ved, vi allerede har fået nye ideer, men de skal også omsættes. Så hold jer ikke tilbage.

Hvad vil vi med Århus Journalistforening? Hvordan overlever foreningen eller skal den leve videre med et lavere aktivitetsniveau. Og hvad kunne tiltrække nye medlemmer?

Det var ordene. God generalforsamling til alle.

Michael Wulff, 16. juni 2019